Mijn praktijk

Mijn praktijk

 

Mijn hart ligt bij levensbegeleiding. Mensen ontmoeten op hun weg door het leven. Mensen ondersteunen of begeleiden als het leven zwaar voelt, als er obstakels of hindernissen opdoemen, als de hoop op een goede toekomst vervlogen lijkt.

Door te leren van mijn persoonlijke levensweg en daar vervolgens in verschillende studies met een professionele blik naar te leren kijken, ben ik vertrouwd geraakt met angsten, dilemma’s en illusies.

Ze ontnemen een mens een goed zicht op waar het in het leven werkelijk om gaat. Omdat ik mijn eigen weg leerde doorleven, kan ik van binnenuit niet alleen meevoelen, maar ook een nieuwe horizon helpen schetsen als het zicht daarop vertroebeld is of verheldering nodig heeft.

 

Leven speelt zich af tussen geboorte en sterven. Je krijgt het leven, maar kun je het ook leren ontvangen? Kun je leren zien dat jouw ziel een weg zoekt en kun je dat in compassie naar en met jezelf vorm (gaan) geven? In onze tijd zijn er veel wegwijzers, maar hoe weet je wat je daarvan kunt of wilt geloven?

Mijn begeleiding krijgt vorm met beide benen stevig op de grond en tegelijkertijd een open blik naar de toekomst. Dat is waar spiritualiteit ten diepste over gaat. Aansluiting vinden we bij dat wat jou hier en nu beweegt. Dat is ons gezamenlijk vertrekpunt.

 

LEVENDOORLEVEN heet mijn praktijk. Dat bedoel ik letterlijk. Leven door te leven, iedere dag opnieuw. Maar ook leven doorleven, door alles wat gebeurt ook echt aan te gaan, er niet van weg te lopen of jezelf ervoor af te sluiten. En leven en dóórleven, omdat ik erken dat wij mensen in leven en dood, hoe dan ook, met elkaar verbonden zijn en blijven.

 

Mijn werkervaring

 

Die deed ik vooral op in de psychiatrie en de psycho-geriatrie, in de psychiatrische kliniek Vijverdal Maastricht, thans Mondriaan en in diverse verpleeghuizen van Vivre, thans Envida, in diezelfde regio. Tien jaren werd ik gevormd door patiënten en bewoners die de verbinding met hun leven nog maar moeilijk konden vinden. In deze periode werd ik gevormd in kijken en luisteren, in voelen en zoeken en leerde ik anders te kijken naar de dood.

 

In de tien jaren daarna bouwde ik mijn eigen praktijk verder uit en leerde ik meer van binnenuit te verstaan hoe het losraken van de verbinding met jezelf de basis vormt voor veel psychisch geduide klachten en problemen. Door met andere ogen te leren zien kunnen veel problemen omgevormd worden tot uitdagingen, waarmee je een weg kunt leren gaan. Mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in 2011 was daarin voor mezelf een waar avontuur.

Na eerst negen jaren te zijn ingehuurd door LEVANTOgroep Sittard, werk ik daar per 1-1-2019 twee dagen in de week als geestelijk verzorger. Levanto is een organisatie die ondersteuning biedt op het gebied van Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Maatschappelijke Opvang in Zuid en Midden Limburg. Daarnaast werk ik o.a. als gastdocent voor Zuyd Hogeschool waar ik binnen de leergang Palliatieve Zorg de lessen spiritualiteit mag verzorgen. 

 

Beroepsvereniging

 

Mijn bedding en verankering vind ik in de beroepsvereniging Gaandeweg, een vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland. Zo wordt mijn kwaliteit gegarandeerd en mijn bekwaamheid getoetst. Dat betekent verplichte nascholingen en het zelf ontvangen van geestelijke begeleiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacyregelement

  Van Cloudtstraat 28, 6171 NS Stein

  Telefoon: +31646182821

KVK  Nummer. : 56838239

© Copyright. All Rights Reserved.